Whey Proteinpulver

Protein Whey Vassleprotein Proteinpulver fakta

Proteinpulver Whey blogg

Whey Proteinpulver Historia med Vassleprotein

6 mar 2016

 

Om vi bortser från att Whey i mjölkprotein har använts i tusentals år av människan, så har den moderna användningen och raffineringen av Whey Protein eller vassleprotein faktiskt en Svensk med sig i sin historia.

 Det började för mycket mycket länge sedan, en kille i dalarna satt och funderade mer och mer kring efter att ha läst en artikel om mjölk och att svårigheterna med att förädla mjölkens innehåll. Han satte sig och börja skissa och rita på hur man kunde lösa det hela för att på ett smidigt och bra sätt kunde få fram alla fina råämnen som fanns i mjölken och runt 1877 hade den unge mannen i dalarna sina första skisser på en apparat som kunde lösa problemet. 

Whey Proteinpulver

Whey

 Nedanför ser du ritningen som också är grunden till att man kunde börja ta tillvara Whey på ett effektivt sätt. ja nedanför följer Den tidiga moderna historien om Whey Protein Vassleprotein och hur Proteinpulver från Whey Protein blev till i större skala för en större grupp människor, dessutom till ett billigare pris än tidigare. Det var faktiskt en Svensk som låg bakom det hela ...

Whey Protein separator grunden till Whey Proteinpulver

Bara något år senare 1879 hade han en färdig modell som han åkte ända bort till storstaden Stockholm och presenterade. Den kunde då leverera 130 liter i timmen av färdig processad mjölk. Redan 1888 såldes den första pumpen av den här dalkarens lilla apparat.

(se även hur Whey Protein började användas)

Whey Protein separator
Som många redan kanske förstått så handlar den lilla finurliga apparaten om Whey Separator av Gustav De Laval, eller De Laval Separatorn som vi också säger här hemma i Sverige där vi oftast säger Vassle och Vassle protein men de engelska begreppen Whey och Whey Protein blir allt vanligare, för det handlar ju fortfarande om exakt samma sak.

Det är lätt att förstå varför Whey separatorn mycket snabbt blev en populär produkt på den amerikanska marknaden och i många andra länder långt där borta i fjärran.

 

Whey Protein Vassleprotein separator

Vad separatorn gjorde var i all enkelhet att ett enkelt sätt att kunna ta tillvara på produkter som annars  lätt gått till spillo vilket framgår i texten nedan: "Turns waste into profit" så visst byggde Whey Proteinet redan då muskler för en del ekonomiska intressen såväl som tog tillvara på en naturlig och befintlig potential.

Whey protein separatorns förtjänster

 

Whey Protein separator filtrering

Ovanför syns hur Whey separatorns mekaniska filter med mindre och mindre hål gav en del av grunderna till separationsprocessen och samtidigt också lade grunden till dagens Alfa Lavals membranfiltrering av Whey Protein / Vassleprotein till Proteinpulver, nedan ett utdrag med en bild från Arla i danmark med en anläggning som använder den förfinade ultramembrantekniken för att få fram dagens Whey protein vilken är grunden till mycket av det Whey Protein och Whey Proteinpulver vi ser på marknaden idag.

 

Här ser vi Gustav de Laval själv som med sin uppfinning Whey protein separatorn lade grunden till en industri som lever och frodas än idag. Vilket visas av att Alfa Laval fortfarande separerar Whey Protein om inte annat och därmed lägger grunden till tillverkningen av Whey Proteinpulver även om det oftas kallas Vassle och Vassleprotein hos Arla och Laval på Svenska.

 Whey Separatorns uppfinnare

Gustav de Laval

Här hittar du mer om Whey proteinets historia

och en kort fortsättning på Whey Protein Separatorn Separatorn i bild.

 

Uppdaterat och fyllt ut sedan första publiceringen.

 

Whey Proteinpulver Billigt just nu

23 feb 2015

Just nu finns det en rad stora märken av Whey Protein till mycket lågt pris, ja faktist de störst och mest kända produkterna Storsäljaren bland Whey Protein liksom bland kosttillskott i allmänhet Whey 80 Proteinpulver från Vassleprotein koncentrat WPC.

på marknaden för Whey Protein och Whey Proteinpulver säljs nu till mellan 20 till 50 % rabatt. Så det är bara till att passa på att bunkra upp alla fantaster av Whey Vassleprotein här i landet. Vi tror att våra läsare hittar till kosstillskotten själva så slipper vi försöka länka så rättvist som möjligt av det ena eller andra Whey Protein märket.

Whey 80  Proteinpulver

Whey-80 Säljs nu med en rabatt på hela 38% enligt försäljarens hemsida.

Ingredienser Natural: Vassleproteinkoncentrat [mjölk] (innehåller emulgeringsmedel sojalecitin). Observera att både aminosyra profilerna liksom näringsvärden ändras något på grund av smakämnena och de tillsatser som kan behövas i samband med dem för att skapa en stabil produkt.

Samma försäljare har också ett annat storsäljande Vassleprotein till 40 % rabatt, Whey Protein av Isolat typ

Whey 100 Proteinpulver

Whey 100 är en annan av proteinpulvren vilka säljs i mängder.

Ingredienser samtliga smaker: instantiserad Cross Flow micro och ultrafiltrerat vassleproteinisolat, emulgeringsmedel (sojalecitin), kakao1, sötningsmedel (aspartam innehåller fenylalaninkälla), färgämne (rödbetsröd)2. Innehåller varierar naturligt på grund av smak och därmed också smaktillsatser.

Whey Proteinpulver Kasein Protein

Vassleprotein Whey Proteinpulver från en annan större kosttillskotts tillverkare ligger inte långt efter när det gäller rabatter på just Vassleprotein Faktum är att deras rabatter på Whey Protein och Proteinpulver från Kasein är högre - upp till 50 %

Whey Proteinpulver Kasein Protein

och allt verkar dessutom finnas i lager så det är bara att passa på att bunkra upp för de som förstått fördelarna med Vassleprotein Whey och har råd att ge sig själva ett litet lager av bra Whey Protein för framtidens träningspass med muskelökning som kräva sin återhämtning.

Slutligen det proteinpulver med högsta rabatten vi hittade just nu i slutet på februari 2015 - Ett Ekologiskt protein med både Whey och Kasein med väldigt bra världen som Proteinpulver betraktat.

Näringsinnehåll per 100 g

Proteinpulver Ekologiskt Whey - Kasein Protein

Energi 1537 kJ/366 kcal  
Fett
-varav mättat fett
2 g
0,8 g
 
Kolhydrater
-varav sockerarter1
5 g
5 g
 
Protein2 82 g  

 

Whey Proteinpulver från Vassleprotein Historia

10 jan 2015

 

Whey Protein separator filtrering

Ovanför syns hur Whey separatorns mekaniska filter med mindre och mindre hål gav en del av grunderna till separationsprocessen och samtidigt också lade grunden till dagens Alfa Lavals membranfiltrering av Whey Protein / Vassleprotein till Proteinpulver, nedan ett utdrag med en bild från Arla i danmark med en anläggning som använder den förfinade ultramembrantekniken för att få fram dagens Whey protein vilken är grunden till mycket av det Whey Protein och Whey Proteinpulver vi ser på marknaden idag.

Whey Protein ultrafiltrering

Här ser vi Gustav de Laval själv som med sin uppfinning Whey protein separatorn lade grunden till en industri som lever och frodas än idag. Vilket visas av att Alfa Laval fortfarande separerar Whey Protein om inte annat och därmed lägger grunden till tillverkningen av Whey Proteinpulver även om det oftas kallas Vassle och Vassleprotein hos Arla och Laval på Svenska.

 Whey Separatorns uppfinnare

Gustav de Laval

 

Uppdaterat och fyllt ut sedan första publiceringen.

Whey Protein Proteinpulver Vassleprotein exempel

6 feb 2014

 ... Sist men inte minst tar vi för en gångs skull in ett exempel på ett Whey Protein och Vassleprotein och vad passar då bättre än det Proteinpulver som säljer bäst

 I form av Vassleprotein Koncentrat dvs den vanligaste formen av Vassleprotein på marknaden. Vassleprotein finns i två kvaliteter till och det är isolat och hydrolysat, för varje steg av förfining så kommer det mer och mer protein i skopan och mindre och mindre av allt annat, i detta fallet mindre av fett och laktos dvs mjöksocker.

Protein Whey Proteinpulver

Vassleprotein Proteinpulver Whey

Det Whey som säljs i påsen är nog bekant för de flesta.

100% Whey Protein Isolat (Vassleprotein Isolat) Micro och ultrafiltrerat Isolat med lite mjölksocker (laktos) och fett. bara ett gram fett och ett gram mjölksocker på 100 gram Whey Protein, det är bra. En del menar att det är marknadens mest prisvärda proteinpulver. Andra har andra val, för det är trotts allt smaken som utgör grundvalen för vilket Whey Protein man till slut väljer, bland de som fungerar lika bra vill säga.

 

Vi har tala til och från om att kolla in olika märken och kvaliteter av Whey Protein dvs vassleprotein. Kanske det är dags snart...

 

Whey Proteinpulver

Whey Proteinpulver

Whey Proteinpulver bilder

3 dec 2013

 

Vi på Whey Proteinpulver tackar ödmjukt för uppmärksamheten kring våra bilder symboliserande Vassleprotein och Vassle som Proteinpulver dvs Whey Proteinpulver.

Vassleproteinpulver

 

En lätt förnyad version av Whey Proteinpulver flaggan

 

Vassleprotein

Whey Proteinpulver topp bilden eller Header som det också kallas i några versioner

Whey Proteinpulver

Whey Proteinpulver Vassleprotein i helt benvit uniform.

Vassleprotein

 Här kommer den nya Black in Box Whey

WHEY PROTEINPULVER

 

Gör du en bättre bild av Whey Proteinpulver eller symolisk gestaltning av funktionen hos WheyProteinpulver tveka inte att lägga upp den och länka hit så att vi snabbt kan få se den och dessutom veta att du är en seriös aktör inom fältet.

 

 Här ser vi en av stilbildarna när det gäller Whey Protein och Whey Proteinpulver

Protein Whey

 Som sakta föll tillbaka när fler och fler märken av Whey Protein etablerades men även fler kvaliteter.

 

Sedan har vi den nuvarande storsäljaren

Protein Whey Proteinpulver

Whey Protein och Proteinpulver på marknaden

Det är ett Whey Protein Koncentrat WPC villket också kan kallas

Vassleprotein koncentrat och Vasslprotein Proteinpulver WPC

 

 

Whey Proteinpulver tar rekordet!

20 aug 2013

 Whey Proteinpulver

en lite hektisk sista timme här för oss som jobbat med whey proteinpulver, telefoner ringer och grattis sms kommer, vilket är trevligt och överraskande. Vi lyckades tydligensom ta oss fram till första platsen på svenska och internationella topplistan hos n.nu  som är kända för sin brutalt hårda konkurens med alla Sökmotoroptimerade SEO sajter och hemsidor.

 

Men inte nog med det, vi råkade visst också slå oss in i poängtaket genom att ta det maxpoängen som är möjlig att ta hos n.nu. dvs 900 poäng. vilket ingen gjort tidigare. Ett mail löd "kära Whey nu är ni helt enkelt oslagbara, ingen kan slå er tills poängsystemet ändras -

"ni har nått toppen av toppen av ranking poängen förutom att toppa den internationella topplistan av SEO sajternas mecka n.nu."


Tja, vad säger man egentligen. Först och främst tack till alla som varit med och hjälpt till och all tid ni offrat för att vi skulle kunna spänna våra muskler. Men att vi som sajt skulle få en så stor muskelökning var nog mer än någon av oss vågat drömma om. tror att jag talar för alla här... Vi kollar snabbt och ser att ...

Tack också till våra kära läsare, utan er hade det aldrig varit möjligt! En sida är aldrig bra om läsarna inte uppskattar den och strömmar till. Det spelar ingen roll hur sökmotoroptimeringen går till, det viktigaste är vad det alltid har varit, dvs att leverera till läsarna vad de vill ha - kvalitativ information.


Det märkvärdiga är väl snarare kanske att vi kunnat gå rätt in i toppen på ett så hårt konkurensutsatt ord som "Whey" och "Whey Proteinpulver" där säljintressen för åtskilliga miljoner står på spel och konkurensen är kvinvskarp från både nationella och internationella aktörer vilka spenderar åtskilligt på att toppa vid sökningar på just Whey och Whey Proteinpulver.

Det visar egentligen bara en sak google är smartare än vad alla kanske tror när de tar hänsyn till vad läsarna söker efter men också som en konsekvens därav, vad de verkligen gillar och hur länge de sedan stannar på sidorna och surfar runt.

 

Vassleprotein Whey proteinpulver kan förbättra levervärdena

25 maj 2013

whey-proteinpulver-effekter-insulin-glucagon-och-glukossankning.jpg

Whey Protein Förbättrar fettlever och sänker kolesterolet

En vetenskaplig undersökning (1) på Kvinnor med övervikt som konsumerade 60 gram vassleprotein per dag (20 gram 3 gånger om dan) under fyra veckor fick en 20 procent minskning av det ohälsosamma lever fettet och minskade ned sina triglyceridnivåer med 15 samt fick en sju procentig minskning av sitt totalkolesterol.

Fettlever är ett stort hälsoproblem hos överviktiga individer. När vit fettvävnad har för mycket i lager, byggs överflödigt fett in i levern och så småningom även i artärer och organ. Jag kallar detta "fett på fel ställen." Levern är en av de primära metabola fabrikerna i kroppen. När den börjar bli igenslammad med fett, då går ämnesomsättningen snett redan vid kalori fördelning för din kropp. Detta orsakar många problem, bland annat en ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar.

Din lever fabrik körs på protein som råvara. Men visst är det häpnadsväckande att 60 gram vassleprotein per dag kan rensa levern på fett och därmed minska uppbyggnaden med 20 procent på bara fyra veckor. Det kan förväntas att en förbättrad lever hälsa med bättre triglycerid och kolesterol metabolism, som inte bara kommer att hjälpa viktminskning men är också skyddande på det kardiovaskulära systemet som helhet.

 

Som vi skrivit tidigare så kan whey ge stora effekter på metabolismen, resultatet av denna studie understrycker det ytterligare. Flera har skrivit om dessa effekter bland annat Whey mot diabetes.

 Whey

(1)

Effects of a whey protein supplementation on intrahepatocellular lipids in obese female patients

Clinical Nutrition 30 (2011) 494e498

Murielle Bortolotti a,d, Elena Maiolo a,d, Mattia Corazza a,d, Eveline Van Dijke a,d, Philippe Schneiter, Andreas Boss b, f, Guillaume Carrel a,e, Vittorio Giusti c,g, Kim-Anne Lê a,h, Daniel Guae Quo Chong Tania Buehler b, f, Roland Kreis b, f, Chris Boesch b, f, Luc Tappy.

 

 

Whey kan bekämpa fetma och diabetes typ-2

7 mar 2013

 

Whey Protein ger stora metabola effekter

I en nyligen publicerad rapport med det långa namnet "Biochemical and metabolic mechanisms by which dietary whey protein may combat obesity and Type 2 diabetes" visas att det metabola syndromet med övervikt och diabetes typ-2 förefaller kunna mildras i symtomatologi och omfattning via en regelbunden konsumtion av Whey protein. Effektvägarna är flera, från att öka mättnadskänslan, öka termogenesis d.v.s. kroppens produktion av värme samt via en rad andra potentieringar av molekylära funktionsvägar exempelvis så visar Proteinet Whey(vassleprotein) upp en glukossänkande och insulinotropisk effekt samt påverkar det kraftfulla reglersystemet

 

Konsumtionen av mjölk och mejeriprodukter har förknippats med minskad risk för metabola sjukdomar och hjärt-kärlsjukdomar. Mjölk innehåller två primära proteinkällor, kasein (80 %) och Whey (vassle) (20 %). Nyligen har de gynnsamma fysiologiska effekter av vassleprotein på kontroll av födointag och glukosmetabolismen rapporterats. Studier har visat en insulinotropisk och glukossänkande egenskaper wheyprotein hos friska och typ 2-diabetes patienter. Wheyprotein verkar inducera dessa effekter via bioaktiva peptider och aminosyror som genereras under dess magmatsmältning. Dessa aminosyror och peptider stimulerar frisättningen av flera tarmhormoner såsom kolecystokinin, peptid YY och inkretiner gastrisk hämmande peptid och glukagon-liknande peptid 1 som förstärker insulinutsöndring från β-celler och är förknippade med regleringen av födointag. De bioaktiva peptider genereras från vassleprotein kan också tjäna som endogena hämmare av dipeptidylpeptidas-4 (DPP-4) i den proximala tarmen och förhindrar inkretiner nedbrytning. Faktum nyligen var DPP-4-hämmare identifieras i hydrolysat vassleprotein. Denna översyn kommer att fokusera på de nya egenskaper whey-protein och dess potentiella kliniska effekter vid fetma och typ 2-diabetes.

 

Whey (Vassleprotein) Slutsats

Whey Vassleprotein utöver sin effekt via via bioaktiva peptider och aminosyror som genereras i magen under matsmältning och ökar frisättningen av flera hormoner, såsom CCK, PYY, GIP, GLP-1 och insulin vilka leder till minskat födointag och ökad mättnad (fig. 1). Insulin sekretion är associerad med glukossänkande effekt och med kontroll av födointag. Den mekanism genom vilken vassleproteiner leder till ökad insulinutsöndring är för närvarande inte känd och bör undersökas. En möjlig mekanism är produktionen av bioaktiva peptider som fungerar som endogena inhibitorer av DPP-4 i den proximala tarmen, förhindra nedbrytningen av den insulinotropiska inkretiner GLP-1 och GIP. En annan mekanism kan vara BCAA, speciellt leucin, vilket aktiverar mTOR signalväg och proteinsyntes vilket leder till förhöjda hormon uttryck och sekretion samt en ökad termogenes. Den insulinotropiska effekten av vassleproteiner kan potentiellt dämpa postprandiala variationerna i blodglukosvärdet över dagen och kan därmed förbättra glukoshomeostas i typ 2-diabetes och kan möjligen skjuta upp införandet av medicinsk behandling. Förmågan att amplifiera insulinutsöndring genom vassleprotein kan vara säkrare än de vanligen använda terapeutiska medlen.

 Wheyproteinet ökade på mättnadskänsla såväl som termogenes och visade dessutom fleraförändringar i blodsockerbilden glukoshomeostasen fullt jämförbara med en läkemedelsbehandling vilket stödjer tillämpningen av vassleprotein i den terapeutiska behandlingen av typ 2-diabetes och fetma. Icke desto mindre bör framtida studier avgöra om dessa gynnsamma effekter av vassleprotein på födointag och de subjektiva upplevelserna av mättnadkänsla efter intag hos människa också erhålls också vid ett långvarigt bruk med en daglig konsumtion av vassleprotein.

 

Förkortningar: GMP, glykomakropeptid, DPP-4, dipeptidylpeptidas-4, GIP, glukosberoende insulinotropisk polypeptid, GLP-1, glukagon-liknande peptid-1, BCAA, grenade aminosyror, PYY, peptid YY, CCK, kolecystokinin

Nyckelord: Vassle, diabetes typ-2, fetma, GLP-1, DPP-4, mjölk, Obesitas, Metabolt syndrom

 

Refererande studie om Whey och Diabetes:

Biochemical and metabolic mechanisms by which dietary whey protein may combat obesity and Type 2 diabetes.

J Nutr Biochem. 2013 Jan;24(1):1-5. doi: 10.1016 j.jnutbio.2012.07.008.

Jakubowicz D, Froy O. Source Diabetes Unit E. Wolfson Medical Center, Tel Aviv University, Holon 58100, Israel. Electronic address: daniela.jak@gmail.com.

 


Studiens referenser

Wing RR, Hill JO. Successful weight loss maintenance. Annu Rev Nutr. 2001;21:323–341

    Sumithran P, Prendergast LA, Delbridge E, Purcell K, Shulkes A, Kriketos A, et al. Long-term persistence of hormonal adaptations to weight loss. N Engl J Med. 2011;365:1597–1604

    Vander Wal JS, Gupta A, Khosla P, Dhurandhar NV. Egg breakfast enhances weight loss. Int J Obes (Lond). 2008;32:1545–1551

    Jakubowicz D, Froy O, Wainstein J, Boaz M. Meal timing and composition influence ghrelin levels, appetite scores and weight loss maintenance in overweight and obese adults. Steroids. 2012;77:323–331

    Layman DK, Evans EM, Erickson D, Seyler J, Weber J, Bagshaw D, et al. A moderate-protein diet produces sustained weight loss and long-term changes in body composition and blood lipids in obese adults. J Nutr. 2009;139:514–521

    Halton TL, Hu FB. The effects of high protein diets on thermogenesis, satiety and weight loss: a critical review. J Am Coll Nutr. 2004;23:373–385

    Westerterp-Plantenga MS, Nieuwenhuizen A, Tome D, Soenen S, Westerterp KR. Dietary protein, weight loss, and weight maintenance. Annu Rev Nutr. 2009;29:21–41

    Hall WL, Millward DJ, Long SJ, Morgan LM. Casein and whey exert different effects on plasma amino acid profiles, gastrointestinal hormone secretion and appetite. Br J Nutr. 2003;89:239–248

    Tremblay A, Gilbert JA. Milk products, insulin resistance syndrome and type 2 diabetes. J Am Coll Nutr. 2009;28(Suppl 1):91S–102S

    Krissansen GW. Emerging health properties of whey proteins and their clinical implications. J Am Coll Nutr. 2007;26:713S–723S

    Madureira AR, Tavares T, Gomes AM, Pintado ME, Malcata FX. Invited review: physiological properties of bioactive peptides obtained from whey proteins. J Dairy Sci. 2010;93:437–455       

    Luhovyy BL, Akhavan T, Anderson GH. Whey proteins in the regulation of food intake and satiety. J Am Coll Nutr. 2007;26:704S–712S

    Satake M, Enjoh M, Nakamura Y, Takano T, Kawamura Y, Arai S, et al. Transepithelial transport of the bioactive tripeptide, Val-Pro-Pro, in human intestinal Caco-2 cell monolayers. Biosci Biotechnol Biochem. 2002;66:378–384

    Tappy L, Jequier E, Acheson K. Thermic effect of infused amino acids in healthy humans and in subjects with insulin resistance. Am J Clin Nutr. 1993;57:912–916

    Acheson KJ, Ravussin E, Wahren J, Jequier E. Thermic effect of glucose in man. Obligatory and facultative thermogenesis. J Clin Invest. 1984;74:1572–1580

    Acheson KJ, Blondel-Lubrano A, Oguey-Araymon S, Beaumont M, Emady-Azar S, Ammon-Zufferey C, et al. Protein choices targeting thermogenesis and metabolism. Am J Clin Nutr. 2011;93:525–534

    Robinson SM, Jaccard C, Persaud C, Jackson AA, Jequier E, Schutz Y. Protein turnover and thermogenesis in response to high-protein and high-carbohydrate feeding in men. Am J Clin Nutr. 1990;52:72–80

    Boirie Y, Dangin M, Gachon P, Vasson MP, Maubois JL, Beaufrere B. Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion. Proc Natl Acad Sci USA. 1997;94:14930–14935

    Layman DK, Walker DA. Potential importance of leucine in treatment of obesity and the metabolic syndrome. J Nutr. 2006;136:319S–323S

    Appuhamy JA, Knoebel NA, Nayananjalie WA, Escobar J, Hanigan MD. Isoleucine and leucine independently regulate mTOR signaling and protein synthesis in MAC-T cells and bovine mammary tissue slices. J Nutr. 2012;142:484–491

    Li F, Yin Y, Tan B, Kong X, Wu G. Leucine nutrition in animals and humans: mTOR signaling and beyond. Amino Acids. 2011;41:1185–1193

    Du M, Shen QW, Zhu MJ, Ford SP. Leucine stimulates mammalian target of rapamycin signaling in C2C12 myoblasts in part through inhibition of adenosine monophosphate-activated protein kinase. J Anim Sci. 2007;85:919–927

    Pruznak AM, Kazi AA, Frost RA, Vary TC, Lang CH. Activation of AMP-activated protein kinase by 5-aminoimidazole-4-carboxamide-1-beta-D-ribonucleoside prevents leucine-stimulated protein synthesis in rat skeletal muscle. J Nutr. 2008;138:1887–1894

    Mahe S, Roos N, Benamouzig R, Davin L, Luengo C, Gagnon L, et al. Gastrojejunal kinetics and the digestion of [15N]beta-lactoglobulin and casein in humans: the influence of the nature and quantity of the protein. Am J Clin Nutr. 1996;63:546–552

    Karamanlis A, Chaikomin R, Doran S, Bellon M, Bartholomeusz FD, Wishart JM, et al. Effects of protein on glycemic and incretin responses and gastric emptying after oral glucose in healthy subjects. Am J Clin Nutr. 2007;86:1364–1368

    Liljeberg Elmstahl H, Bjorck I. Milk as a supplement to mixed meals may elevate postprandial insulinaemia. Eur J Clin Nutr. 2001;55:994–999

    Pal S, Ellis V. The acute effects of four protein meals on insulin, glucose, appetite and energy intake in lean men. Br J Nutr. 2010;104:1241–1248

    Petersen BL, Ward LS, Bastian ED, Jenkins AL, Campbell J, Vuksan V. A whey protein supplement decreases post-prandial glycemia. Nutr J. 2009;8:47

Akhavan T, Luhovyy BL, Brown PH, Cho CE, Anderson GH. Effect of premeal consumption of whey protein and its hydrolysate on food intake and postmeal glycemia and insulin responses in young adults. Am J Clin Nutr. 2010;91:966–975

    Pal S, Ellis V, Dhaliwal S. Effects of whey protein isolate on body composition, lipids, insulin and glucose in overweight and obese individuals. Br J Nutr. 2010;104:716–723

    Nilsson M, Holst JJ, Bjorck IM. Metabolic effects of amino acid mixtures and whey protein in healthy subjects: studies using glucose-equivalent drinks. Am J Clin Nutr. 2007;85:996–1004

    Ma J, Stevens JE, Cukier K, Maddox AF, Wishart JM, Jones KL, et al. Effects of a protein preload on gastric emptying, glycemia, and gut hormones after a carbohydrate meal in diet-controlled type 2 diabetes. Diabetes Care. 2009;32:1600–1602

    Frid AH, Nilsson M, Holst JJ, Bjorck IM. Effect of whey on blood glucose and insulin responses to composite breakfast and lunch meals in type 2 diabetic subjects. Am J Clin Nutr. 2005;82:69–75

    Floyd JC, Fajans SS, Conn JW, Knopf RF, Rull J. Stimulation of insulin secretion by amino acids. J Clin Invest. 1966;45:1487–1502

    Gao Z, Young RA, Li G, Najafi H, Buettger C, Sukumvanich SS, et al. Distinguishing features of leucine and alpha-ketoisocaproate sensing in pancreatic beta-cells. Endocrinology. 2003;144:1949–1957

    Smith TJ, Stanley CA. Untangling the glutamate dehydrogenase allosteric nightmare. Trends Biochem Sci. 2008;33:557–564

    Yang J, Chi Y, Burkhardt BR, Guan Y, Wolf BA. Leucine metabolism in regulation of insulin secretion from pancreatic beta cells. Nutr Rev. 2010;68:270–279

    Branstrom R, Efendic S, Berggren PO, Larsson O. Direct inhibition of the pancreatic beta-cell ATP-regulated potassium channel by alpha-ketoisocaproate. J Biol Chem. 1998;273:14113–14118

    McTaggart JS, Clark RH, Ashcroft FM. The role of the KATP channel in glucose homeostasis in health and disease: more than meets the islet. J Physiol. 2010;588:3201–3209

    Yang J, Wong RK, Park M, Wu J, Cook JR, York DA, et al. Leucine regulation of glucokinase and ATP synthase sensitizes glucose-induced insulin secretion in pancreatic beta-cells. Diabetes. 2006;55:193–201

         Yang J, Wong RK, Wang X, Moibi J, Hessner MJ, Greene S, et al. Leucine culture reveals that ATP synthase functions as a fuel sensor in pancreatic beta-cells. J Biol Chem. 2004;279:53915–53923

    Kazafeos K. Incretin effect: GLP-1, GIP, DPP4. Diabetes Res Clin Pract. 2011;93(Suppl 1):S32–S36

    Calbet JA, Holst JJ. Gastric emptying, gastric secretion and enterogastrone response after administration of milk proteins or their peptide hydrolysates in humans. Eur J Nutr. 2004;43:127–139

    Salehi A, Gunnerud U, Muhammed SJ, Ostman E, Holst JJ, Bjorck I, et al. The insulinogenic effect of whey protein is partially mediated by a direct effect of amino acids and GIP on beta-cells. Nutr Metab (Lond). 2012;9:48

    Veldhorst MA, Nieuwenhuizen AG, Hochstenbach-Waelen A, van Vught AJ, Westerterp KR, Engelen MP, et al. Dose-dependent satiating effect of whey relative to casein or soy. Physiol Behav. 2009;96:675–682

    Toft-Nielsen MB, Damholt MB, Madsbad S, Hilsted LM, Hughes TE, Michelsen BK, et al. Determinants of the impaired secretion of glucagon-like peptide-1 in Type 2 diabetic patients. J Clin Endocrinol Metab. 2001;86:3717–3723

    Nauck MA, Vilsboll T, Gallwitz B, Garber A, Madsbad S. Incretin-based therapies: viewpoints on the way to consensus. Diabetes Care. 2009;32(Suppl 2):S223–S231

    Brubaker PL, Drucker DJ. Minireview: glucagon-like peptides regulate cell proliferation and apoptosis in the pancreas, gut, and central nervous system. Endocrinology. 2004;145:2653–2659

    Portha B, Tourrel-Cuzin C, Movassat J. Activation of the GLP-1 receptor signalling pathway: a relevant strategy to repair a deficient beta-cell mass. Exp Diabetes Res. 2011;376509;in press

    Baggio LL, Drucker DJ. Biology of incretins: GLP-1 and GIP. Gastroenterology. 2007;132:2131–2157

    Flint A, Raben A, Astrup A, Holst JJ. Glucagon-like peptide 1 promotes satiety and suppresses energy intake in humans. J Clin Invest. 1998;101:515–520

    Zander M, Madsbad S, Madsen JL, Holst JJ. Effect of 6-week course of glucagon-like peptide 1 on glycaemic control, insulin sensitivity, and beta-cell function in type 2 diabetes: a parallel-group study. Lancet. 2002;359:824–830       

    Gribble FM, Manley SE, Levy JC. Randomized dose ranging study of the reduction of fasting and postprandial glucose in type 2 diabetes by nateglinide (A-4166). Diabetes Care. 2001;24:1221–1225

Kitabchi AE, Kaminska E, Fisher JN, Sherman A, Pitts K, Bush A, et al. Comparative efficacy and potency of long-term therapy with glipizide or glyburide in patients with type 2 diabetes mellitus. Am J Med Sci. 2000;319:143–148

    Darmoul D, Voisin T, Couvineau A, Rouyer-Fessard C, Salomon R, Wang Y, et al. Regional expression of epithelial dipeptidyl peptidase IV in the human intestines. Biochem Biophys Res Commun. 1994;203:1224–1229

    Hansen L, Deacon CF, Orskov C, Holst JJ. Glucagon-like peptide-1-(7-36)amide is transformed to glucagon-like peptide-1-(9-36)amide by dipeptidyl peptidase IV in the capillaries supplying the L cells of the porcine intestine. Endocrinology. 1999;140:5356–5363

    Carr RD, Larsen MO, Jelic K, Lindgren O, Vikman J, Holst JJ, et al. Secretion and dipeptidyl peptidase-4-mediated metabolism of incretin hormones after a mixed meal or glucose ingestion in obese compared to lean, nondiabetic men. J Clin Endocrinol Metab. 2010;95:872–878

    Gunnarsson PT, Winzell MS, Deacon CF, Larsen MO, Jelic K, Carr RD, et al. Glucose-induced incretin hormone release and inactivation are differently modulated by oral fat and protein in mice. Endocrinology. 2006;147:3173–3180

    Tulipano G, Sibilia V, Caroli AM, Cocchi D. Whey proteins as source of dipeptidyl dipeptidase IV (dipeptidyl peptidase-4) inhibitors. Peptides. 2011;32:835–838

    Bowen J, Noakes M, Trenerry C, Clifton PM. Energy intake, ghrelin, and cholecystokinin after different carbohydrate and protein preloads in overweight men. J Clin Endocrinol Metab. 2006;91:1477–1483

    Baer DJ, Stote KS, Paul DR, Harris GK, Rumpler WV, Clevidence BA. Whey protein but not soy protein supplementation alters body weight and composition in free-living overweight and obese adults. J Nutr. 2011;141:1489–1494

    Yudkoff M, Daikhin Y, Nissim I, Horyn O, Luhovyy B, Lazarow A. Brain amino acid requirements and toxicity: the example of leucine. J Nutr. 2005;135:1531S–1538S

    Morrison CD, Xi X, White CL, Ye J, Martin RJ. Amino acids inhibit Agrp gene expression via an mTOR-dependent mechanism. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2007;293:E165–E171

    Figlewicz DP, Nadzan AM, Sipols AJ, Green PK, Liddle RA, Porte D, et al. Intraventricular CCK-8 reduces single meal size in the baboon by interaction with type-A CCK receptors. Am J Physiol. 1992;263:R863–R867

  le Roux CW, Bloom SR. Peptide YY, appetite and food intake. Proc Nutr Soc. 2005;64:213–216 Williams DL, Cummings DE. Regulation of ghrelin in physiologic and pathophysiologic states. J Nutr. 2005;135:1320–1325

 Bowen J, Noakes M, Clifton PM. Appetite regulatory hormone responses to various dietary proteins differ by body mass index status despite similar reductions in ad libitum energy intake. J Clin Endocrinol Metab. 2006;91:2913–2919

 

       

Kan Whey Protein hjälpa mig att gå ned i Vikt?

30 dec 2012

 whey Protein Pulver

Ja Whey Proteinpulver kan hjälpa dig att gå ned i vikt

Att lägga till Whey i kosten är ett bra sätt att få fart på ett program för viktminskning. Kortfattat så hjälper whey till att bibehålla muskelmassan samtidigt som du förlorar fett, det vill säga får fram en mer vaskulär profil. Blir magrare utan att förlora muskler och på så sätt håller föbränningne hög.

Vassleprotein är en viktig ingrediens i många produkter som kan assistera vid viktminskning och Wheproteinhydrolysat WPH eller Wheyproteinisolat WPI (utan några större mängder fett eller kolhydrater) är ofta det bästa valet.

 

 

Fat burner

 Bränn Fett bli inte fett bränd - Satsa på Kvalitativ Feeding.

 

Studier har visat att personer som kombinerar kost med leucinrika protein livsmedel, som Wheyprotein och motion har mer ren muskelmassa och de förlorar mer kroppsfett. När de förlorar fett så får de ränta på räntan på grund av den metaboliska aktiveringen att ha kvar musklerna trots en tight diet och de bränner naturligtvis mer kalorier varje dag. Ett annat sätt att vassleprotein hjälper dig att hantera vikt är genom att främja mättnad och en känsla av nöjdhet snarare än konstanta signaler om att du måste äta nu eller snart.

 Whey Protein och livet

 

 

Stöd dig själv med en egen hemsida från Whey

 

 

 

Vad är bäst Vassle Protein eller Kasein protein?

29 dec 2012

Är Kasein Bättre än Vassleprotein?


Vassleprotein har den högsta biologiska tillgängligheten och är den rikaste källan BCAA* av något protein. Det innebär att det är vida överlägsen någon annan typ av protein för muskeluppbyggnad, viktminskning och allmänna hälsa i varje fall på kort sikt. Kasein protein har sin plats men Kasein protein absorberas mycket långsammare av kroppen under upp till ca 7 timmar. Detta innebär att Kasein proteinet är idealisk för ett godnatt protein vilket tas precis innan sängdax. Kroppsbyggare och professionella idrottsmän har använt och uppskattat kasein i årtionden just för sin långsamma frisättning protein och sin förmåga att reparera muskelvävnad under sömnen.

*Branched Chain Amino Acid.

 

Kan Whey protein skada mina njurar?

12 dec 2012

Kan vassleprotein skada mina njurar?

Bodybuilders konsumerar ofta upp till 500g protein per dag i flera månader och med år. Det finns inga vetenskapliga belägg för att detta höga proteinintag i sig självt orsakar njurproblem. I några studier visade det sig att djur med högt ett högt proteinintag för mer än hälften av sin livstid inte fick några njurskador.

Högt proteinintag förefaller kunna vara farligt endast för individer med onormal njurfunktion,njursjukdom eller annan medfödd eller förvärvad försvagning. För fullt friskt individ, är det allvarligaste problem med högt proteinintag uttorkning, eftersom det tar en hel del vatten att metabolisera protein. Detta undviks genom att dricka rikligt med vatten under dagen. En ny studie tittade bara på effekterna av ett högt proteinintag. Försökspersonerna tog 1,3 gram protein per kilo kroppsvikt 3,6 gånger större intag än det rekommenderade dags intaget (RDI). Efter 28 dagar kunde forskarna dra slutsatsen att det dagliga höga proteinintag inga hade några ogynnsamma eller negativa effekter på immunförsvaret, njur och leverfunktion. så det verkar säkert för det stora flertalet med ett dagligt högt proteinintag från en högvärdig proteinkälla som Whey Vassleprotein.

Är Whey Vassle-proteinpulver OK för vegetarianer?

12 dec 2012

 

Är Whey-proteinpulver OK för en vegetarian


Absolut. Vassleprotein är en idealisk proteinkälla för samtliga vegetarianer vilka inkluderar mejeriprodukter i kosten.

 Whey Vassla fungerar för alla som använder mejeriprodukter som mjölk ost och keso. Whey kommmer från samma källa.

 

 Protein Whey livet

Whey Proteinpulver Påståenden och Fakta

10 okt 2012

 

En del försäljare av Whey proteinpulver kommer ibland med påståenden om sina produkter som till exempel:

 

-Whey proteinpulver: Ökar mättnadskänslan vilket leder till minskningar av energiintag

-Whey Vassleprotein Bidrar till att bevara eller uppnå normalvikt

-Whey ger: Tillväxt av muskelmassa

-Vassleprotein ger Ökad muskelmassa av styrketräning under fasta eller diet

-Whey Ökad muskelstyrka

-Whey Ökar kapacitet och snabbare återställning efter whey intag

-Whey Reparation av skelettmuskelvävnad

-Whey Snabbare återhämtning efter träning

 

Men när resultatet av påståendena screenades jämfördes med det verkliga vetenskapliga underlaget så kunde inget av påståendena bekräftas. Det verkar därför vara så att många av påståendena från försäljarna saknar vetenskapliga belägg. Är det verkligen så svårt att ta fram vetenskapliga belägg om påståendena nu verkligen stämmer?

Whey Protein

 

 

Men stämmer påståendena om Effekten av Whey Proteinpulver?

Nedan en snabböversatt genomgång av påståenden kring Whey som på EU Kommissionens uppdrag testats mot vetenskapliga data.

EU Kommissionens organ för dietprodukter nutrition och allergier

Abstrakt

 

Sammanfattning

Efter en begäran från Europeiska kommissionen, panelen för dietprodukter, nutrition och allergier ombads att lämna ett vetenskapligt yttrande om en förteckning över hälsopåståenden enligt artikel 13 i förordning (EG) nr 1924/2006. Detta yttrande behandlar de vetenskapliga beläggen för hälsopåståenden i samband med vassleprotein och ökad mättnadskänsla vilket leder till en minskning av energiintaget, bidrag till att bevara eller uppnå en normal kroppsvikt, tillväxt eller underhåll av muskelmassa, öka i muskelmassa Under energi begränsning och styrketräning, minskning av kroppsfett massa under energi begränsning och motstånd, ökad muskelstyrka, öka uthållighet kapacitet under senare utövar matchen efter ansträngande träning, skelettmuskel vävnad reparera och snabbare återhämtning från muskeltrötthet efter träning. De vetenskapliga beläggen är baserade på uppgifter från medlemsstaterna i den konsoliderade förteckningen i artikel 13 hälsopåståenden och referenser som EFSA har fått från medlemsstaterna eller direkt från berörda parter.

Maten beståndsdel som är föremål för hälsopåståenden är vassleprotein. Panelen anser att vassleprotein tillräckligt kännetecknas i förhållande till de patentsökta effekterna.

Whey Ökar mättnadskänslan vilket leder till en minskning av energiintaget

Den påstådda effekten är "ökar mättnad". Målgruppen antas vara den allmänna befolkningen. Panelen anser att en ökning av mättnad som leder till en minskning av energiintaget, om de fortsätter, kan vara en gynnsam fysiologisk effekt.

Ingen av de studier som testat hållbarheten i en effekt av vassleprotein om åtgärder för mättnad och efterföljande energiintag (dvs. effekter testades vid ett enda tillfälle och ingen information gavs om upprepade konsumtionen av livsmedlet beståndsdel).

På grundval av de framlagda uppgifterna konstaterar panelen att ett orsakssamband har inte fastställts mellan konsumtionen av vassleprotein och en varaktig ökning av mättnad som leder till en minskning av energiintaget.

Whey Bidrar till att bevara eller uppnå en normal kroppsvikt

Den påstådda effekten är "viktkontroll". Målgruppen antas vara den allmänna befolkningen. Panelen anser att bidrag till att bevara eller uppnå en normal kroppsvikt är en gynnsam fysiologisk effekt.

Inga referenser lämnades från vilka slutsatser kan dras för de vetenskapliga beläggen för den påstådda effekten.

På grundval av de framlagda uppgifterna konstaterar panelen att ett orsakssamband inte har fastställts mellan konsumtionen av vassleprotein och bidrag till att bevara eller uppnå en normal kroppsvikt.

Whey Tillväxt av eller underhåll av muskelmassa

De hävdade effekterna är "främjar proteinsyntesen när det tas efter motstånd motion", "stöder en ökning av muskelmassa i kombination med motion och en hyperkalorisk kost", "muskelmassa underhåll hos äldre" och "muskelstyrka och kroppssammansättning". Målgruppen antas vara den allmänna befolkningen. I samband med den föreslagna ordalydelsen, antar panelen att den påstådda effekten hänvisar till tillväxt eller underhåll av muskelmassa. Panelen anser att tillväxt eller underhåll av muskelmassa är en gynnsam fysiologisk effekt.

Vid sammanvägning av dokumentationen tog panelen hänsyn till att endast tre små interventionsstudier på människor var relevant för påståendet, och att dessa studier rapporterade motstridiga resultat vad gäller effekterna av vassleprotein på muskelmassa jämfört med andra proteinkällor (dvs. kasein och sojaprotein).

På grundval av de framlagda uppgifterna konstaterar panelen att ett orsakssamband har inte fastställts mellan konsumtionen av vassleprotein och tillväxt eller underhåll av muskelmassa utöver den väletablerade roll protein på den påstådda effekten.

Whey Ökad muskelmassa under energi restriktion och styrketräning

Den påstådda effekten "stöder en vinst i muskelmassa under perioder av energi begränsning". Målgruppen antas vara vuxen på ett energi-kost utför styrketräning som vill öka sin muskelmassa. Panelen anser att en ökning av muskelmassa under energi begränsning och styrketräning är en gynnsam fysiologisk effekt.

Från alla (men en) av referenserna anges de vetenskapliga beläggen för detta påstående inga slutsatser kunde dras för de vetenskapliga beläggen för den påstådda effekten, och en mänsklig randomiserad kontrollerad interventionsstudie som jämförde vassleprotein och kasein rapporterade en signifikant större ökning av mager kroppsmassa i kasein-gruppen jämfört med vassleprotein-gruppen.

På grundval av de framlagda uppgifterna konstaterar panelen att ett orsakssamband har inte fastställts mellan konsumtionen av vassleprotein och en ökning av muskelmassa under energi begränsning och styrketräning.

Whey Protein: Minskning av kroppsfett under energi restriktion och styrketräning

Den påstådda effekten är "stöder en minskning av kroppsfett i kombination med motion och en lågkaloridiet". Målgruppen antas vara vuxna på ett energi-kost utför styrketräning som vill minska sin vikt kroppsfett. Panelen anser att en minskning av kroppsfett massa under energi begränsning och styrketräning är en gynnsam fysiologisk effekt.

Från alla (men en) av referenserna anges de vetenskapliga beläggen för detta påstående inga vetenskapliga slutsatser kunde dras för belägg för den påstådda effekten, och en mänsklig randomiserad kontrollerad interventionsstudie som jämförde vassleprotein och kasein rapporterade en signifikant större minskning av kroppsfett massan i kasein-gruppen jämfört med vassleprotein-gruppen.

På grundval av de framlagda uppgifterna konstaterar panelen att en orsakssamband har inte fastställts mellan konsumtionen av vassleprotein och en minskning av kroppsfett massa under energi begränsning och styrketräning.

Whey vassleprotein och proteinpulver: Ökad muskelstyrka

Den påstådda effekten är "muskelstyrka". Målgruppen antas vara aktiva individer som utför motstånd motion för att förbättra muskelstyrkan. Panelen anser att en ökning av muskelstyrkan är en gynnsam fysiologisk effekt.
Vid sammanvägning av dokumentationen tog panelen hänsyn till att resultaten från de tre små interventionsstudier på människor som behandlas effekterna av vassleprotein jämfört med andra proteinkällor (dvs. kasein och sojaprotein) på muskelstyrka var motstridiga.

På grundval av de framlagda uppgifterna konstaterar panelen att en orsakssamband har inte fastställts mellan konsumtionen av vassleprotein under styrketräning och en ökning av muskelstyrka.

Whey Ökad uthållighet och kapacitet vid träning efter hårda träningspass

Den påstådda effekten är "fysisk prestation". Målgruppen antas vara aktiva personer. I samband med den föreslagna ordalydelsen, antar panelen att den påstådda effekten avser en ökning av uthållighet kapacitet under den efterföljande övningen matchen efter ansträngande träning. Panelen anser att en ökning av uthållighet kapacitet under den efterföljande övningen matchen efter ansträngande motion är en gynnsam fysiologisk effekt.

Inga referenser lämnades från vilka slutsatser kan dras för de vetenskapliga beläggen för den påstådda effekten.

På grundval av de framlagda uppgifterna konstaterar panelen att en orsakssamband har inte fastställts mellan posten träning konsumtion av vassleprotein och ökning av uthållighet kapacitet under den efterföljande övningen matchen efter ansträngande träning.

Whey Proteinpulver Skelettmuskelvävnad reparation

Den påstådda effekten är "fysisk prestation". Målgruppen antas vara aktiva personer som utför motstånd motion. I samband med den föreslagna ordalydelsen, antar panelen att den påstådda effekten avser ombyggnad av strukturellt protein i skelettmuskulaturen vävnad efter träning som orsakat muskelskada. Panelen anser att skelettmuskulaturen vävnad reparation är en gynnsam fysiologisk effekt.

Inga referenser lämnades från vilka slutsatser kan dras för de vetenskapliga beläggen för den påstådda effekten.

På grundval av de framlagda uppgifterna konstaterar panelen att en orsakssamband har inte fastställts mellan konsumtionen av vassleprotein efter motstånd motion och skelettmuskulatur vävnad reparera.

Whey Vassleprotein Snabbare återhämtning från muskeltrötthet efter träning

De hävdade effekterna är "muskeltrötthet återhämtning" och "muskelåterhämtning". Målgruppen antas vara aktiva individer i den allmänna befolkningen. Panelen anser att snabbare återhämtning från muskeltrötthet efter träning är en gynnsam fysiologisk effekt.

Inga referenser lämnades från vilka slutsatser kan dras för de vetenskapliga beläggen för den påstådda effekten.

På grundval av de framlagda uppgifterna konstaterar panelen att en orsakssamband har inte fastställts mellan konsumtionen av vassleprotein och snabbare återhämtning från muskeltrötthet återhämtning efter träning.

Whey Proteinpulver

Tackar för all uppmärsamhet whey fått på flera olika sätt :)

 

Sökord

Vassleprotein, mättnad, energiintag, kroppsvikt, muskler, muskelmassa, energi begränsning, kroppsfett muskelmassa muskelökning muskelökande, muskelstyrka, uthållighet kapacitet, motion, vävnadsreparation, återhämtning, muskel trötthet, hälsopåståenden

 En del beskriver whey som rena miraklet andra som ett protein med betydligt överdrivna försäljningsargument, kanske sanningen ligger någonstans där mitt emellan?

 

Här kan du starta en hemsida och få två veckors prova på av premium kvaliteten gratis: Whey to go.

 

nyheter om sidan

16 sep 2012

 

 

 

Proteinwhey.se om att leva livet

 Tackar för alla som hört av sig och tycker vår sida är toppen!

Vi har nu dessutom hamnat på n.nu´s 10  topp lista över alla sidor vilket kanske säger något, har för mig att det är 50,000 eller 60 tusen sidor totalt sätt. Det är bara att tacka och bocka för uppmärksamheten och hoppas att vi kan fortsätta att leverera efter en så här heta hyllningar. Klicka gärna på ffacebook Gilla knappen för att visa vad ni tycker om sidan, det är uppskattat! Klickar du här kan du också få samma möjligheter med en hemsida helt gratis. lycka till! Följ råden för att få högre poäng, råden är utvecklade av en expert på sökmotoroptimering, eller konsten att synas på nätet. Stort tack till Kasein och Kreatin och Hälsokostbutik E-handel, för era länkar, kommentarer och stöd kring kosttillskott, kunskap om proteiner m.m.

Vi ska börja plöja igenom mer litteratur om Whey, vad tror ni om Whey the healing milk, eller ska vi satsa mer på den mentala styrketräningen?

 

Kanske är det ett friskhetstecken att en ideell sida kan konkurrera med professionella sidor och sajter på ett hårt konkurentutsatt område? För när allt kommer omkring borde det ju vara faka som betyder mest när det gäller att leverera, eller hur?

 

 

 

 

Vi funderar lite på ett eget galleri på whey illustrationerna som så många verkar uppskatta, någon som har ett förslag? Vi har lagt upp några av bilderna i den egna fotomappen om whey tills vidare.

 

Whey nyheter

31 aug 2012

Whey expanderar kontinuerligt och nu har till och med kvalitetskatalog indexerat och tagit proteinwhey till sina databankar och kategoriarmar. För vem kan egentligen motstå whey? Du ser ju själv,  nu är du här igen och sannolikt tillhör du den växande skaran av människor världen över som inte var härför första gången.

Fler och fler berättar om succén nu senast var det Hemsida Gratis, hos det framgångsrika n.nu som berättade om vår sidas stora succé, tillsammans med många andra. Nu verkar vi dessutom ligga i topp på n.nus lista över sidor med mest poäng - hittar du whey på ranklistan- så något måste vi har gjort rätt, eller vad säger ni mina vänner...

 

Vi vill tacka alla som har hjälpt till för all tid lust och energi.

 

 

← Äldre inlägg

1