Vassleprotein Whey proteinpulver kan förbättra levervärdena

whey-proteinpulver-effekter-insulin-glucagon-och-glukossankning.jpg

Whey Protein Förbättrar fettlever och sänker kolesterolet

En vetenskaplig undersökning (1) på Kvinnor med övervikt som konsumerade 60 gram vassleprotein per dag (20 gram 3 gånger om dan) under fyra veckor fick en 20 procent minskning av det ohälsosamma lever fettet och minskade ned sina triglyceridnivåer med 15 samt fick en sju procentig minskning av sitt totalkolesterol.

Fettlever är ett stort hälsoproblem hos överviktiga individer. När vit fettvävnad har för mycket i lager, byggs överflödigt fett in i levern och så småningom även i artärer och organ. Jag kallar detta "fett på fel ställen." Levern är en av de primära metabola fabrikerna i kroppen. När den börjar bli igenslammad med fett, då går ämnesomsättningen snett redan vid kalori fördelning för din kropp. Detta orsakar många problem, bland annat en ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar.

Din lever fabrik körs på protein som råvara. Men visst är det häpnadsväckande att 60 gram vassleprotein per dag kan rensa levern på fett och därmed minska uppbyggnaden med 20 procent på bara fyra veckor. Det kan förväntas att en förbättrad lever hälsa med bättre triglycerid och kolesterol metabolism, som inte bara kommer att hjälpa viktminskning men är också skyddande på det kardiovaskulära systemet som helhet.

 

Som vi skrivit tidigare så kan whey ge stora effekter på metabolismen, resultatet av denna studie understrycker det ytterligare. Flera har skrivit om dessa effekter bland annat Whey mot diabetes.

 Whey

(1)

Effects of a whey protein supplementation on intrahepatocellular lipids in obese female patients

Clinical Nutrition 30 (2011) 494e498

Murielle Bortolotti a,d, Elena Maiolo a,d, Mattia Corazza a,d, Eveline Van Dijke a,d, Philippe Schneiter, Andreas Boss b, f, Guillaume Carrel a,e, Vittorio Giusti c,g, Kim-Anne Lê a,h, Daniel Guae Quo Chong Tania Buehler b, f, Roland Kreis b, f, Chris Boesch b, f, Luc Tappy.

 

 

25 May 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
1